DIGINET BLOG

– – – – – – – – – – – – –
Nasveti in novice iz področja spletnih strani, spletnih trgovin, SEO optimizacije, grafičnega oblikovanja, oglaševanja, področja domen, spletnega gostovanja ‘ipd.’ …

Varnostni SSL certifikat

Nakup SSL certifikata DA ali NE? Če bo vaša spletna stran dobila oznako »Not secure«, Google Chrome uporabnikom ne bo preprečeval, da bi jo obiskali. Vseeno bo takšno opozorilo pri uporabnikih vzbudilo dvom o legitimnosti spletne strani in varnosti vpisovanja podatkov na njej. Pričakovati gre, da bo marsikdo takšno stran raje zapustil in obiskal varno, konkurenčno stran. Tega pa si verjetno ne želite.

Ali so na voljo tudi brezplačni varni protokoli? Na voljo so tudi brezplačni SSL certifikati, vendar le teh ne priporočamo. Ker je varnost in zaupanja vredno spletno mesto na 1. mestu dobrega gospodarja se k brezplačnim metodam, ki niso 100% ne zahajajte. Če ste razmišljali, zakaj ne bi prihranili nekaj 10 € z namestitvijo brezplačnega certifikata pa vam garantiramo, da ne boste. Vsaka reč ima namreč dve plati. Je pa lepo biti ponudnik spletnih rešitev, ki vam to lahko ponudijo. No, brez skrbi tudi pri nas imate na voljo brezplačen tovrstni certifikat.

Ker je julij že mimo, vam torej priporočamo, da se za varni HTTPS protokol odločite čim prej. Odločite se za namestitev SSL certifikata in svojo spletno stran zavarujte še danes! Vaša stran bo z namestitvijo SSL certifikata pridobila na verodostojnosti, varnosti, pozicioniranju ter pridobila oznako zaupanja vredno mesto.

V kolikor želite lahko prispevek delite med svoje prijatelje.

KATEGORIJE BLOGA –